Značaj: zelo inteligentne, plašno nezaupljive in tihe. Mladiče imajo le enkrat letno. So odlične matere in rade posvojijo tudi druge mladiče. Prijazne so z otroki in niso zahrbtne. 

 

 

 


T
elo: veliko, mišičasto, močno in dolgo. Ko mačka normalno stoji, mora biti zadek nekoliko nižji od sprednjega dela telesa. Križ mora biti kvadratast (zaobljen križ je napaka). Noge so močne in mišičaste, šape pa velike in okrogle.

 
 


Naše muce so redno cepljene proti nalezljivim boleznim, testirane in imajo pregledano kolčno displazijo. Živijo v zdravem okolju z možnostjo zunanjega bivanja in veliko gibanja.

 
 


Veljajo za zelo čiste muce, katere uživajo v česanju in glajenju svojega kožuščka. Niso zahtevne za nego in česanje sprejmejo kot igro. K česanju začnemo navajati že mladička, z nežnim prigovarjanjem.

 
 

 

 
 
MAINE COON
.....................................
 
 

Maine coon so priljubljeni zaradi svoje izjemne velikosti in svojega izgleda, ki spominja na divjo mačko. Rade imajo pozornost svojega lastnika, niso pa vsiljive. Veljajo za najtišje mačke, tudi v času parjenja. Kljub svoji velikosti in izgedu so izredno nežne muce in nikoli brez vzroka ne izražajo kakršne koli agresije. Rade se igrajo z vsemi družinskimi člani, do tujcev pa so nezaupljive in zadržane. Zelo lepo se ujamejo tudi z drugimi hišnimi ljubljenčki..

 
 


 

 
 
Mladički, ki so naprodaj
.................................................
 
 

 

 
  .................................  
 

Apolon:
Položen 27.04.2006.

Prodan !

 
  .................................  
 

Afrodita:
Samička, položena 27.04.2006.

Prodana !

 

 
  .................................  
  Psarna Maine coon
Tel: 070 869 206
Email: mainecoonafnavolja.net

 

 

 
  ................................

 

 

                                                                                                                                                        domov / predstavitev / opis / kontakt
© Maine Coon. Izvedba:
splet.jezakon.si 2005     TAXI Ljubljana | Najem jadrnic | Jadranje | DIVING center